Reichert 7CR

A Reichert 7 Corneal Response tonométer jellemzői:
- egyszerűen, egy gombnyomással használható, érintőképernyős kezelőfelület
- automatikus, full 3D szemkövető rendszer
- a Reichert több, mint 35 éves tapasztalata a non-contact szemnyomásmérő területén
- a pácienshez alkalmazkodó léglökés kontroll, 3 mérés átlagával

Mivel az intraokuláris szemnyomás az egyetlen változtatható faktor a glaucoma esetén, így a pontos szemnyomásérték megállapítása kritikusan fontos paraméter a megfelelő anamnézis felállításához és a kezelés megkezdéséhez illetve nyomon követéséhez. Bár a „Gold Standard” a szemnyomásmérésben továbbra is a Goldmann Applanációs Tonométer (GAT), de ennek az eszköznek is vannak hibái. A tonométerek mérési eredményeit jelentősen befolyásolják a szaruhártya biomechanikai jellemzői, úgymint a rugalmassága és a vastagsága. Klinikai mérések igazolták, hogy a GAT mérési eredménye csak az „átlagos” corneák esetén igaz, de az átlagtól eltérő jellemzőkkel bíró, mind gyakrabban előforduló szaruhártyák esetén nem.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a vastagabb szaruhártya magasabb, a vékonyabb szaruhártya pedig alacsonyabb irányba tolja el a szemnyomás mért értékét. De a vastagság ismerete még önmagában nem elég ahhoz, hogy a szaruhártya biomechanikai jellemzőit pontosan felmérjük. Ismernünk kell például a rigiditás mértékét is.

A Reichert 7CR a szemnyomás mérése közben figyelembe veszi a szaruhártya egyéni, biomechanikai jellemzőit, pl. vastagság, rigiditás.
A Corneal Compensated IOP (IOPcc) – azaz a szaruhártya jellemzőivel kompenzált mérési eredmény sokkal pontosabb értéket ad, mivel kevésbé befolyásolt az egyedi paraméterek által, mint a többi mérési módszer. Az eszköz egyedülálló tulajdonsága, hogy egyszerre mutatja meg a Goldmann correlated IOP (IOPg) és az IOPcc értékét. Így nagy segítséget nyújt a megfelelő diagnózis felállításában, szemnyomás értékek változásának és a terápia eredményességének nyomonkövetésében.

Reichert-7CR_Brochure_english