IMEA CFF ADR III

Ha szemet egyre fokozódó ütemben egymást követő, különálló fényjelek érik, egy határértéknél hirtelen (kritikusan) a jelek egybeolvadnak, a  szem folyamatos fényt lát. Ez a kritikus fúziós frekvencia, vagy CFF. Ezt a kritikus értéket a másodpercenkénti fényimpulzusok számával, azaz a fényimpulzus frekvenciájával szokás megadni.
Normál értéke: 40 Hz (40 fényimpulzus / másodperc). A CFF érték jellemző  a retinocorticalis rendszerre, a látóideg és a látókéreg állapotára. Azon kórképekben, amelyek a fenti struktúrákat érintik a CFF érték csökken (neuritis retrobulbaris, papillitis, glaucoma okozta látóideg károsodás, stb.) A vizsgálat a CFF készülékkel könnyen és gyorsan elvégezhető, felhasználató a fenti kórképek diagnosztizálásában, illetve a betegség lefolyásának nyomon követésében.

A CFF gyors, szűrésre is alkalmas diagnosztikai eszköz, amely nemcsak a látópálya betegségeinek megállapításakor, hanem a terápia hatékonyságának és a betegség progressziójának vagy regresszójának megítélésekor is hasznos lehet. Az életkor előrehaladtával a CFF értéke csökkenő tendenciát mutat, így kb. 40 éves korig 40 Hz, 50-60 éves korban 5-10%-os csökkenés is észlelhető. A meghatározás során figyelemmel kell lennünk a beteg életkorára, reakciókészségére, valamint az intelligenciafokára.

A műszer főbb jellemzői:

– Több színű (natív RGB LED) vizsgálófény, 8 mm-es felülettel, piros, zöld, kék és fehér színnel
– Környezeti fénymérő, figyelmeztet, ha túl sok a környezeti fénymennyiség
– Nagyméretű, grafikus OLED kijelző: informatív megjelenítés, kevés fogyasztás
– Nagyméretű vezérlőgomb, „forgasd és nyomd” funkcióval
– High tech burkolat, puha „soft-touch” felsőrész, csúszásmentes szilikongumi kerettel, ellenálló fóliabillentyűzettel
– 4 db. AA ceruzaelemmel működik (3-400 vizsgálat)
– Csúcsminőségű magyar gyártmány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük