Amit rólunk tudni érdemes

Argus DTP – Digitális tréning program

Beszállítóink

Már több, mint 20 éve a minőség a legjobb befektetés!

Eltelt több, mint 20 év az Argus Optik életében. De micsoda 2 évtized volt ez! Sok-sok örömteli pillanat, rengeteg pozitív élmény! Persze voltak nehezebb időszakok is, de sosem vesztettük el a hitünket az elkötelezettségünkben! Közben folyamatosan fejlődtünk és csakis előre tekintettünk. Mert tudjuk, hogy mindig lehet egy kicsit jobban, egy kicsit tökéletesebben csinálni. Ez vezérel minket 1997 óta nap mint nap!

Indulásunk óta utunkat óriási mérföldkövek és kisebb-nagyobb tüzijátékok övezték. Ilyen volt anno az első komplett szemészeti vizsgálóegység eladása, majd az első Indo csiszolórendszer telepítése, de említésre méltó az első nagyértékű Nidek excimer lézer vagy a Nidek ipari, robotkaros csiszolórendszer üzembe helyezése is. Büszkék vagyunk rá, hogy legutóbb a legnagyobb standon (100 m2) állítottunk ki a tradícionális Optika Hungary kiállításon Tihanyban.
Az Argus csapat magja szinte a kezdetek óta változatlan. Máté István alapította a vállalkozást 1997-ben, majd 1998-ban Páli Ákos, 1999-ben Szita László bővítette a létszámot. Ebből az időből is sok-sok nevezetes nap maradt meg az emlékezetünkben, mint például az első egynapos, 700 km feletti belföldi túra vagy a két komplett csiszolórendszer beüzemelése 1 nap alatt… Igen emlékezetes 2001 is, amikor a saját tulajdonú, mostani bázisunkra költöztünk. Aztán kellett az erő, a magasabb szintű elő- és háttérmunka, sorban érkeztek az új emberek, 2007-ben Bártfai Zoli, 2009-ben Kemenes Andi, 2013-től pedig Nóri és Orsi végül 2014-ben Haász András igazolt a csapatunkba. Közben természetesen voltak akik jöttek, voltak, akik mentek, de nem feledkezhetünk meg róluk sem: Károlyi Andi, Kóródi Csilla, Arató Mónika, Ill Gábor, Veres Barbara, Kolopi Edit, Jakab Katalin és Kratochvila Renáta, akik mind-mind segítették értékes munkájukkal az Argus épülését, szépülését és fejlődését!

Meggyőződésünk, hogy úgy tudunk csak igazán professzionális szolgáltatást nyújtani partnereinknek, hogy minden általunk kínált eszközt, gépet, műszert részletesen ismerünk és tudjuk, hogy hogyan működik, mire lehet használni. Az elkötelezett munkánknak köszönhetően jelentős piaci részesedést harcoltunk ki az egyre kiélesedő versenyhelyzetben a magyar szemészeti és optikai piacon. Nevünket széleskörűen ismertté tettük, a szemészeti klinikáktól az optikai üzletekig bezáróan. Bevált stratégiánk, hogy teljeskörű megoldást nyújtunk partnereinknek, szaktanácsadással és tervezéssel, valamint többféle, személyre szabott fizetési-, finanszírozási konstrukcióval.
Nagy hangsúlyt fektetünk garanciális és garancián túli szervizszolgáltatásainkra is. Ennek biztosítéka a rendszeres szerviz-továbbképzéseken való részvétel, a folyamatos kommunikáció a gyártók fejlesztési és szervizrészlegeivel, illetve a jelentős raktári alkatrészbázis. Egyedi elképzeléseket is megvalósítunk és valóban hasznos tanácsokkal látjuk el partnereinket.
Szemészeti termékvonalunk rendkívül széles választékkal bír, kezdve az alapellátás egyszerűbb műszereitől a legmagasabb kutatási-oktatási és klinikai igényeket is kielégítő berendezésekig terjed, de teljes kínálattal rendelkezünk az optikai boltok és optometristák diagnosztikai igényeire is. Speciális termékkört képez a munkaegészségügyi – alkalmassági szemészeti vizsgálókészülékek csoportja néhány egyedi berendezéssel.
Optikai termékkínálatunk lefedi egy optikai műhely teljes berendezési körét, a lencsemegmunkáló csiszológépek különböző változataitól kezdve a keretek javítására alkalmas forrasztó-hegesztő berendezéseken keresztül a kézi szerszámokig. Új szakterületünk az ipari szemüveglencse csiszoló rendszerek telepítése és karbantartása. A közelmúltban a Hoya mátészalkai lencsegyárát szereltük fel ipari,  robotkaros rendszerrel, de az összes helyi lencsegyártó cég a mindennapi partnerünk.
Az Argus Optik világhírű, innovatív cégeket képvisel Magyarországon. Ilyen például Németországból az OCULUS Optikgeräte GmbH, amely egyedülálló európai gyártó számos eszközben és berendezésben, valamint arról híres, hogy Európa legrégibb szemészeti cége, hiszen 1895-ben alapították. Japánból a Nideket és a Takagit képviseljük, amelyek a kiemelkedő minőségű eszközeikről váltak ismertté világszerte. A koreai Huvitz ugyan csak 1998-ban kezdett el termelni, de az eltelt rövid idő alatt is a világ egyik vezető szemészeti és optikai műszergyártójává nőtte ki magát. Olaszországi partnereink termékeinek ismertetőjegye a jellegzetes design, jellemzője a rendkívül jó ár/érték arányú termékpaletta. Amerikából a Reichert Ophthalmic Instruments a fő partnerünk, de a nagynevű gyártók mellett számos kisebb, minőségi európai (Heine, iCare, Plusoptix) és tengerentúli (Ocular Instruments, Richmond products) beszállítónk van.
A szakértelem és a kiemelkedő szervizszolgáltatás mellett további biztos működési alapot jelent a cég iroda és raktárkomplexuma, ahol a mindennapi ügyviteli tevékenységek mellett a raktárunk lehetővé teszi nagyobb mennyiségű áru folyamatos és rendszerezett raktározását a gyors szállítás érdekében.

Az Argus Optik Kft. által büszkén képviselt cégek:

ARGUS, B&S – BREITFELD & SCHLIEKERT, CHAROPS, DAC VISION, FISO, FRASTEMA, GFC, HEINE, HILCO, HNS-MECHANIX, HUVITZ, ICARE, IMEA, INDO, MSD, NIDEK, OCULUS, OCULAR INSTRUMENTS, OPTOMED, PLUSOPTIX, REICHERT, SIRO-LASERTEC, VIEW-M, TAKAGI