Nidek Tonoref III & iRX


4 az 1-ben mestermű:
automata refraktométer,
automata keratométer,
non-contact tonométer és
non-contact pachyméter
egy lélegzetelállító műszerbe integrálva.
A legújabb műszer a szakma fanatikusainak és a minőség szerelmeseinek!

Rendkívül hatékony diagnosztikai eszköz, komplex vizsgálat helytakarékosan, egy helyben ülve.
Full 3D automatikus szemkövetés és mérésindítás az igazán pontos adatokért.
Pupil Zone Imaging Method – megnövelt területű vizsgálati mező, 1 ~ 6 mm átmérővel.
A Super Luminescent Diode (SLD) megvilágítás és a Highly Sensitive CCD kamera a borúsabb törőközegeken is átlát, így növelve a mérési teljesítményt. Automatikus szemnyomás érték kompenzáció a pachyméteres (szaruhártya vastagság) érték mérésével. Automatikus akkomodáció, pupilla és corneaátmérő mérés. Széles mérési tartomány: – 30 ~ + 25 D. Minimális mérhető pupilla Ø: 2 mm. Motoros álltartó magasságállítás

REFRAKTOMÉTER
Pupil Zone Imaging Method – a megnövelt területű vizsgálati mező, 1 ~ 6 mm átmérővel még pontosabb mérési eredményt biztosít, a centrális mérési adatokon kívül egy nagyobb területre vonatkozó refrakciós eredményt is mér. A két mérési eredmény alapján következtetni lehet a pupillaátmérő változásának hatására mezopikus  látási kondíciók esetén.

KERATOMÉTER
A dupla mire-gyűrűs keratometriás mérőrendszer kiküszöböli az esetleg belógó szemhéj okozta mérési pontatlanságokat. A két gyűrű 2.4 és 3.3 mm-en mér, így segít jobban feltérképezni a cornea formáját.

TONOMÉTER/PACHYMÉTER
A tonometriás mérés során az Automatic Puff Controlnak (APC) köszönhetően a rendszer automatikusan csökkenti a léglökés mértékét az első mérés esedménye alapján, így nem terheli feleslegesen a szaruhártyát. A továbbfejlesztett mechanikai rendszer is még kellemesebbé teszi a mérést. Az optikai pahcyméter egy villanás alatt méri a szaruhártya vastagságát. Így a mért szemnyomási érték mellett egy korrigált <corr.IOP> értéket is számol a szaruhártya vastagsági jellemzői alapján.

AKKOMODÁCIÓ MÉRÉSI ÜZEMMÓD
Az akkomodáció objektív mérésekor a páciens egy célpontra fókuszál, amely egyre jobban közelít felé. A speciális, intelligens algoritmus értékeli a páciens reakcióit és csökkenti a mérés folyamata alatti esetleges mérési hibákat, pl. a lassú vagy csekély akkomodációs reakció. Ez a mérés nagy segítséget nyújt a pseudomyopia vagy az akkomodációs bénulás felmérésében.

RETROILLUMINÁCIÓ: GYORS HOMÁLYOSSÁG ELEMZÉS ÉS NIDEK CATARACT INDEXEK
Retro illuminációs üzemmódban fotókat készíthet a szemlencséről. A felvételeken remekül analizálhatók a szemlencse különféle elváltozásai. Jól látható válik és a páciensnek is megmutatható pl. a szürkehályog.
A rendszer 3 féle értéket is ad:
COI.H: a homályos terület mérete a 3 mm-es átmérőjű centrumon belül, mm-ben
COI.A: a homályos terület aránya 3 mm-es átmérőjű centrumon belül %-ban
POI: a homályos terület aránya a teljes periférián, %-ban.