OCULUS Keratograph 5M

Nagypontosságú cornea topográf. Műszerasztalra vagy szemészeti vizsgálóegységre szerelhető. PLACIDO-körös rendszer, 22 gyűrűvel a félgömbben, munkatávolság 80 mm. Továbbfejlesztett nagyfelbontású mérési mechanizmus 22.000 mérési pont figyelembevételével. Automatikus mérésindítás, gyors mérés. Nagysebességű adatátvitel USB port segítségével. Könnyed kontaktlencse illesztés speciális szoftver segítségével, Zernike- és Fourier-analízis, sokféle megjelenítési lehetőség.

Megjelenítési formátumok, a megvásárolt opcióktól függően:
Kamera kép; Általános adatok (kamera kép, görbületek, színes topografikus térkép); Nagyméretű topografikus színes kép; 3 dimenziós cornea megjelenítés; Fourier-analízis (függvénykomponensek); Zernike-analízis (hullám-komponensek) (opció); Indexek (opció); Mérések összehasonlítása; Refraktív megjelenítés; Magassági térkép; KL illesztés fluorescein szimulációs képpel (opció )OCULUS JENVIS Pro Dry Eye Report – Száraz Szem Riport
Komplex könnyfilm elemzés a TF-Scan, R-Scan és Meibo-Scan modulokkal

Kombináld a szűrés a tanácsadással: a négy részből álló szűrőteszt gyorsan és pontosan feltárja a könnyfilm mennyiségi és minőségi rendellenességeit. A JENVIS Pro könnyfilm szűrési rutinja magában foglalja többek között a könny meniszkusz magasságának mérését, a könnyfilm felszakadási idejét, a bulbar vörösség megállapítását és egy rövid kérdőívet.
Végezz átfogó szűrést: A JENVIS Pro Dry Eye Report egy megbízható tesztsorozatot tartalmaz, amely lefedi a száraz szem szindróma alapos elemzéséhez szükséges összes értékelési kritériumot. Keresd meg gyorsan és megbízhatóan a száraz szem szindróma okát, majd dokumentáld érthetően az eredményeket.
Gazdag képanyag, amely többet mond minden szónál és megkönnyíti a magyarázatot: szeretnéd tudni, hogy a kezelési javaslataid sikeresek voltak? Használd a követési funkciót a kezdeti októl kezdve a terápián keresztüli kontrollok értékeinek az összehasonlítására. Ez lehetővé teszi,  hogy sikeresen dokumentáld a pácienseid könnyfilm állapotának javulását.

OCULUS TF-Scan – a könnyfilm részletes elemzése

Könnyfilm felszakadási idő (NIKBUT) mérés non-invazív módon. Alapos könnyfilm elemzés mennyiségre és minőségre vonatkozóan is. A nagy felbontású színes kamera segítségével a legkisebb struktúrák is jól láthatóak. Ez lehetővé teszi a könny meniszkusz magasságának mérését és a lipidréteg értékelését, valamint a könnyfilm dinamikájának elemzését. A rendszer nemcsak a könnyfilm felszakadási idejével kapcsolatban ad nagyon fontos megállapításokat, hanem a könnyfilm mennyiségéről és minőségéről is.

OCULUS Meibo-Scan – a felső és alsó szemhéj meibográfiája

A többfunkciós Keratograph 5M segítségével az olyan nehéz vizsgálatok is, mint a meibográfia, egyszerűen elvégezhetők. Könnyűvé teszi a meibomian gland diszfunkció (MGD) megjelenítését, a száraz szem betegség leggyakoribb oka. A felső és alsó szemhéj mirigyszövetének morfológiai változásai láthatók.

OCULUS R-Scan – A kötőhártya vörösség osztályozása

Az R-Scan a kötőhártya – bulbáris és a limbális – vörösségének objektív osztályozására szolgál. Az R-Scan automatikusan észleli a kötőhártya ereit és értékeli a vörösség mértékét. Az automatikus osztályozás szükségtelenné teszi az időigényes összehasonlítást és nagy megbízhatóságot biztosít az értékelés során.

Standard szofver modulok, amelyek az alapárban benne vannak:
Topográfia
Áttekintés
3D cornea modell
Fourier analízis
Zernike analízis
Topografikus keratokónusz szűrés
Elevációs térkép
Cornea aszférikusság
Különféle összhasonlító módok
Képmegjelenítés

Feláras szoftvermodulok
JENVIS Pro Dry Eye Report – Száraz Szem Riport
amely tartalmazza a TF-Scan, R-Scan és Meibo-Scan modulokat
Keratokónusz csomag
Kemény kontaktlencse illesztő modul fluorescein szimulációval
OxiMap – a kontaktlencse oxigénáteresztő képességének grafikus megjelenítése
Pupillometria

Műszaki adatok

Mérési tartomány: 3 – 38 mm, 9 – 99 D
Pontosság: +0,1 D
Ismétlési pontosság: +0,1 D
Mérőkörök száma: 22
Munkatávolság: 78/100 mm
Mérési pontok száma: 22.000
Méretek: 420 mm magas, 170 mm széles, 260 mm mély
Súlya: 6.1 kg
Javasolt konfiguráció a vezérlő számítógéphez: Intel Core i5-7600, 1 TB HDD, 8 GB memória, win 10Pro