OCULUS Binoptometer®

B I N O P T O M E T E R® 3

A Binoptometer® 3 a természetes látás érzetét adó optometerek (freisichtigen Optometers) elvére épített látásélesség vizsgáló berendezés, mely lehetővé teszi tesztjelek bemutatását bármely távolságban a végtelen és 33 cm között. Ez lehetővé teszi a látásélesség vizsgálatát, egyedi módon, az adott személyre vonatkozó követelmények szerint, legyen az gépjárművezető vagy számítógépes munkahelyi dolgozó, a vizsgálat mindig a szükséges munkatávolságra végezhető el.
A Binoptometer® 3 áttervezett páciensoldala a legmagasabb fokú ergonomiát és kényelmet biztosítja. A zavaró fények kiküszöbölésének érdekében a páciens oldalról jól árnyékolt. A vizsgálóablakok nagyméretűek és az optikai rendszernek köszönhetően a vizsgálat pontossága független a páciens PD-től. A berendezés az aktuális normák szerint készült: DIN EN ISO 8596, DIN 58220-5, DIN 58220-6, megfelel a foglalkozás-egészségügyi tesztnormáknak (G25 és G37) minden teszt tekintetében, és a gépjárművezetői engedély vizsgálatához (FeV) szükséges teszteket is tartalmazza. Természetes körülmények között történő vizsgálatok, a készülék miatti akkomodáció teljesen kiszűrve. Fokozatmentes beállítás a kényelmes betekintés érdekében, így multifokális szemüvegnél még 15°-os szög esetén is alkalmas távoli vizsgálatra. Egyszerűen elvégezhető és ismételhető tesztek.

Könnyen használható kezelői felületek. Egyszerű és egyénileg programozható vizsgálati tesztek, teszttávolság változtatás és oldalankénti letakarások automatikusan történnek a program szerint.
Különböző típusú vizsgálatok: jobb / bal / binokuláris látásélesség, sztereo tesztek, phoria-tesztek, Ishihara tesztek.
Távoli, félközeli és közeli látásvizsgálat (00 … 33 cm).
Kompakt méret – 6.6 kg.
Az alaprendszer egy egyszerű vezérlőegységet tartalmaz egysoros kijelzővel. Ekkor a dokumentálást a tesztlapokon kézzel kell elvégezni. A komfortos rendszerkialakítás egy univerzális kezelőegységgel felszerelt, melynek színes kijelzőjén a tesztjelek ugyanúgy láthatók mint ahogy azokat a páciens látja. Így a kommunikáció igen leegyszerűsödik. A páciensadatok is közvetlenül beírhatók az eredmények mellé, melyeket a berendezés képes letárolni. A vizsgálati eredmények a beépített hőnyomtató segítségével kinyomtathatóak. A kezelőegység 40.000 vizsgálat tárolására alkalmas. Ehhez tartozik még egy Windows alapú program is mely a kezelőegységben tárolt adatok PC-re mentését teszi lehetővé. Más kiépítésben lehetőség van a berendezés közvetlen számítógépről történő kezelésére is.

BINOPTOMETER® 3 TESZTÁBRÁK

Landolt-gyűrűk
Számok
Ishihara-teszt
Binokuláris tesztek

Közeli és távoli vizsgálatok

MŰSZAKI ADATOK
Binoptometer® 3:
Energiaellátás: 100-240V, 50VA, 50-60Hz
Súly: 6,6 kg Méret: 240 x 267 x 436 mm
Fényforrás: 12V, 5W
Egyszerű kezelő egység (59851): Súly: 0,26 kg Mérete: 82 x 152 x 34 mm
Univerzális kezelő egység (59852): Súly: 1,15 kg Mérete: 162 x 228 x 114 mm