OCULUS Corvis® ST

Az OCULUS Corvis® ST egy olyan speciális eszköz, amely egy korszerű non-contact tonométer, egy non-contact pachymetert és egy Scheimpflug kamerát ötvöz egy készülékben.

A tonométer kombinálva a szaruhártya vastagság mérésével és a szaruhártya biomechanikai jellemzőinek a megismerésével egy olyan újszerű megoldás, amely garantálja a legpontosabb szemnyomás mérést.
A beépített pachyméter a szaruhártya vastagság mérésére szolgál. A cornea vastagság ismerete a szemnyomás méréshez jelent segítséget, mivel a szaruhártya vastagsága befolyásolja a szemnyomás mért értékét. A Scheimpflug-elv szerint működő kamera pedig metszeti felvételeket készít a szaruhártyáról. Ezen a képen a szaruhártya egy 8.5 mm-es metszete látható és amelyről megállapítható a szaruhártya vastagsága.
Az 5,7” színes LCD kijelző könnyen értelmezhető. Automatikus a mérésindítás és a magassági szemkövetés biztosítja a megbízható mérési eredményeket.

A Corvis® ST nagy segítséget nyújt a szaruhártya biomechanikai jellemzőinek a megismerésében. A kamera 4330 képet készít 1 másodperc alatt. A felvételsorozaton jól látható a szaruhártya belapulása és alapállapotba visszatérése. A szemnyomásértéket a szaruhártya jellemzői alapján korrigálja a rendszer, így adva a lehető legpontosabb értéket. Az OCULUS 1895 óta a szemészeti műszergyártás egyik leginnovatívabb európai szereplője. Az OCULUS Corvis® ST magas műszaki színvonalú, innovatív német termék.