Fontos tudnivalók

Kérjük olvassa el figyelmesen!

Az alábbi tájékoztató fontos információkat tartalmaz a sportszemüvegek használatával kapcsolatban!

TÁJÉKOZTATÓ

Termék megnevezése: dioptriázható sportszemüveg

Megfelelőségi ismertetés. A termék megfelel az európai 89/686/EEG irányelveknek, a szem védelméről szóló harmonizált EN166:2001 szabvány követelményeinek, és az ASTM F803-03 amerikai szabványnak is, a különböző sportok esetén a szem védelmével kapcsolatos feltételeknek.

A sportszemüveg felhasználási célja a szem védelme a sérülésektől, elsősorban mechanikai ütések ellen. A szemüveg jellemzői garantálják a szem és környékének védelmét a veszélyes helyzetekben, melyet egy 22mm-es átmérőjű acélgolyó 5.1 m/s sebességű becsapódási ereje alapján szabványosítottak. Ez a szemüvegkeret teljesíti ezt az ASTM F803 előírást, így alkalmas többek között kosárlabdázáshoz, futballhoz, kézilabdához, squashhoz, tollaslabdához, baseballhoz. Mindezektől függetlenül, extrém erős – azaz a tervezettnél erősebb – behatás esetén a keret sérülhet, a lencse is deformálódhat.

Felhasználási kör. Az EN 166:2001 minősítés csakis egy 3mm-es középvastagságú polikarbonát plánlencse alapján értelmezett. Optikus által dioptriázva 93/42/EEC orvostechnikai besorolású terméknek felel meg. Plánlencse esetén polikarbonát 3 mm-es középvastagság a megkövetelt védelmi szint, dioptriás lencse esetén legalább 2mm-es vastagság ugyanez. A dioptriázható lencse csakis polikarbonát vagy Trivex®, vagy ezekkel egyenértékű törésmentes lencse lehet! A sportszemüveg ideális dioptriázhatósági tartománya +4.00D … -6.00D sph / -2.00 cyl. A sportszemüveg nem biztosít UV vagy infravörös fénysugárzás elleni védelmet! A sportszemüveg nem alkalmas egyéb felhasználási célokra, pl. nem alkalmas hegesztéshez, fémek vágásához, olvasztásához, öntéséhez, stb.

A termék használatával kapcsolatos tudnivalók. A maximális biztonság érdekében a sportszemüveget szobahőmérsékleten használja! A mechanikai behatások elleni védelem extrém hőmérsékleti viszonyok között csökkenhet! A lencse tisztítását mikroszálas kendővel végezze, és kizárólag optikai lencsékhez való tisztítószert, illetve párásodásgátló szert (spray vagy gél) használjon. Alkoholszármazékokkal nem tisztíthatja sem a lencsét, sem a keretet! A keret ragasztóanyagokkal való javítása tilos!

Figyelmeztetések! Minden felhelyezés előtt ellenőrizze a keretet! Amennyiben sérülést lát a kereten vagy a lencsén, ne használja azt! A keretnek közvetlenül, jól kell illeszkednie a fejre, ne használja rátétszemüvegként egy korrekciós szemüveg felett! Tárolja biztonságos helyen, kemény tokban, egy helytelen tárolásból adódó erős külső mechanikai behatás gyengítheti a keret védelmi funkcióját!

A sportszemüveg keret a szemet védi, az arcot nem védi meg külső behatásoktól.

Sérült sportszemüveget ne használjon, mert az az arcon is sérüléseket okozhat.

Sérült, nem megfelelően tárolt, gondozott sportkeret nem nyújthatja a szemnek az elvárt védelmet. Noha a keret arra készült, hogy a szabványban megkövetelt erősségű mechanikai hatásokat is törésmentesen elviselje, előfordulhatnak olyan extrém erőhatások, melyek következtében a keret deformitást szenvedhet, ekkor új keretet kell beszereznie!

A bukósisakokhoz hasonlóan a sportszemüvegkeretnek is a védelmi feladata az, hogy megvédje a szemet egy erős mechanikai behatástól. Azonban egy erős behatás meggyengítheti, ezért minden ilyen behatás után a keretet cserélnie kell.

Garanciafeltételek. A sportszemüveg feladata a szem védelme, a gyártó kifejezetten erre fejlesztette. A rendeltetésszerű használat alatt megjelenő – mivel a sportkeretek intenzív igénybevételnek vannak kitéve – tehát a felhasználási cél szerinti elhasználódás során keletkező esztétikai elváltozások, nem tartoznak a garancia körébe! Garancia, a gyártási hibából, esetleges anyaghibából adódó olyan törésekre lehet csak, melyek úgy keletkeztek, hogy okuk nem haladta meg a szabványban foglaltak szerinti behatási erősséget. A tervezett maximális igénybevétel feletti, avagy a szabványnál erősebb behatások során fellépő esetleges sérülésért, a keret károsodásáért sem a gyártó, sem a forgalmazók nem vállalnak felelősséget. Az erős mechanikai behatások okozta esztétikai elváltozások, sérülések nem képezhetik garancia alapját.

Gyártó: Breitfeld & Schliekert GmbH, Max-Planck-Str. 30. Karben, Németország / HILCO VISION  33 West Bacon Street, Plainville, MA 02762, USA.

Forgalmazó: Argus Optik Kft., 1182 Budapest, Lászlófalva u. 5.
www.argusoptik.hu
info@argusoptik.hu
06 1 297 4620