Huvitz HOCT-1 & HOCT-1F

Huvitz HOCT műszercsalád számtalan szoftveropcióval:
HOCT-1 OCT SOLO
HOCT-1F OCT Funduskamerával
HOCT-1FA OCT Funduskamerával és angiográfiával
HOCT-1Clinic OCT Funduskamerával és angiográfiával, biometriával, topográfiával

Az All-in-One HOCT egy hatalmas lépés a szemészeti diagnosztikában. A 12x9mm-es 3D OCT, a funduskamera és számítógép egy teljesen integrált rendszerben kombinálva. Az OCT és a funduskamera egyidejűleg szolgáltat információt egyetlen képernyőn. A HOCT rendkívül könnyen és gyorsan használható, akár 1.4 másodperc alatt már 3D leképezést adhat. A 840nm-es SLD-vel gyors, akár 68.000 A-scan/mp szkennelés lehetséges. A Huvitz közös OCT/Fundus platformja lehetővé teszi a különféle, egyidejű elemzéseket és hatékony segítséget nyújt a retinával kapcsolatos gyors diagnózisokhoz. Kiemelkedő képminőség a centrumban min. 60 szelet/mm felbontásnak köszönhetően, 3 mikronos digitális felbontással. Normatív adatbázissal és opcionális elülső szegmentum lencsével! Szkennelés méretei: [Fundus] X:6-12mm, Y:6-9mm, Z:2.34mm, illetve [Cornea] X,Y:6-9mm. A fundusfotó 12 Mp-es kamerája 45°-os látószöggel rendelkezik, de panoráma funkcióval szélesebb területet is átfog.

Gyorsaság & Minőség

Hihetetlen sebesség, 68 000 A-scan/sec. : Realisztikusabb és tisztább kép nagy felbontásban. A Huvitz kiemelkedő optikai technológiája és innovatív képalkotó szoftvere segítségével nagy sebességű szkennelést és kiváló minőségű képet biztosít. Széles körű információkat jelenít meg, például a retina 3D-s szerkezetét, a makula vastagságát és elkülönülését élénk képen.

Nagy felbontású kép – min. 60 sor/mm szemfenék centrumában: 3 um OCT digitális felbontású orvosi képeket készít, pontosabb retina megfigyelést és hasznos nyomon követési vizsgálatokat tesz lehetővé.

Pontos és stabil képátlagolás: Nagyon fontos, hogy jó minőségű képeket készítsünk, amelyek pontosak és stabilak minden OCT pásztában. Ezeket azonban nem könnyű megörökíteni, mivel a páciens szeme mozog a vizsgálat ideje alatt. A HOCT érzékeli a gyors szemmozgásokat a Scan Speed* technológia és az Smart Viewing Technology (SVT)** képfeldolgozó algoritmusaival és akár 68 000 pontot is beolvas másodpercenként. Azonnal kalibrál, hogy kiváló minőségű optikai képet hozzon létre. A HOCT kiváló minőségű képeket készíthet időt rabló ismétlődő műveletek nélkül.

* 68 000 A-szkennelés / mp, kevesebb, mint 1,4 mp. 6 x 6 mm2-es 3D-s fényképezésben
** Intelligens megtekintési technológia: a Huvitz foltzajcsökkentő rendszere és előfelvételi algoritmusa kiváló minőségű képek készítéséhez

Élénken megjelenített retinarétegek:  A precíz B-szkennelésekkel és sima 3D-s képekkel, gyorsabb letapogatási sebességgel való megjelenítés megkönnyíti a kóros formák és állapotok megfigyelését a rétegzett retinarétegekben. Szintén hasznos a makula és a látóideglemez kóros reobázisának további tisztázása, beleértve a fotoreceptor funkciót, a retinális és a choroidális érrendszert rontó tényezőket egy 7 részből álló retinális réteg képen.

Fényerőszint beállítása: Pontosan azonosíthatja a sérüléseket a kép fényerejének és kontrasztjának finom beállításával. Ily módon a léziók bizonyos részei kiemelhetők, ami segít a felhasználóknak, hogy könnyen átlássák a részleteket.

One for All System

OCT, szemfenéki kamera, angiográfia, biometria és topográfia: még pontosabb és hasznosabb a mind az 5 funkció használatával. Az OCT angiográfia, a színes szemfenéki kamera és a számítógép kombinálásával nagy felbontású képeket készíthet, amelyek többcélú diagnosztikai funkciókat biztosítanak. Időt és helyet takarít meg, mivel egy lépésben foglalkozhat a szembetegségek közvetlen megfigyelésével (Enface), valamint a tomográfia és a kereszt-összehasonlítások segítségével a gyors és hatákony diagnózis felállításával.

Továbbfejlesztett egy lépéses képkészítés: Maximális pszichológiai stabilitást biztosít a páciensnek a vizsgálat közben, újbóli felvételkészítés igénye nélkül, így csökkenti a stresszt a fényképezés közben. A Fundus Image segítségével könnyedén ellenőrizheti a lézió helyzetét, és pontosan meghatározza az OCT Scan Image helyét.

Kompakt kialakítás – kis helyen is könnyedés elfér: A HOCT helytakarékos kialakításának köszönhetően tökéletes választás azokban kórházakban és a kutatási területeken, ahol nagy számban kell különféle diagnosztikai eszközöket kis területen elhelyezni. A HOCT a felhasználók és a betegek kényelmét is fokozza a kis helyigényével.

Webböngésző rendszer az adatok bármikor és bárhol történő megtekintéséhez: A páciens vizsgálati adatai az interneten bárhol elemezhetők. A HOCT összes adatát ellenőrizheti és elemezheti a webböngészőn keresztül, például az Internet Exploreren, a Safarin, a Chrome-on, anélkül, hogy külön szoftvert kellene telepítenie.

Felhasználóbarát

Automatikus szemkövetés és automatikus fényképezés: megkönnyíti a használatot és a megbízható adatok beszerzését HOCT okos.-) Megbízható adatokat ad akkor is, ha a felhasználó mérési jártassága nem lenne megfelelő.

Gyors és stabil teljesen automata üzemmód: Egyszerűen nyomja meg a gombot, hogy gyorsan és egyszerűen, hibátlanul rögzítsen képet a megfelelő pozícióban az automatikus követés-optimalizálás segítségével és automatikus fényképezéssel. Az alkalmazástól függően válassza a Félautomata lehetőséget a részletesebb képek megjelenítéséhez.

Félautomata mód a pontosabb képekért: Pontosabb képet kaphat, ha félautomatikus módban fényképezi a tekintetét, oldalra fordítva a tekintetét olyan szembetegségben szenvedő betegeknél, mint a szürkehályog, a strabismus vagy a vakfolti és perifériás mérések. A félautomata mód erősen gyengénlátó (fixáció hiánya) szemekre is alkalmazható. XY igazítás, a fókusz automatikusan beáll, és az automatikus beállítás során kézi működtetés is lehetséges. A fókuszálási és mérési funkciók beállítását a felhasználó a saját igényei szerint is végezheti, így intuitív módon is kaphat megfelelő képeket.

Széles terület szkennelés (12 mm x 9 mm) a hatékony diagnózisért: A gyors szkennelés széles körben lefedi a macula és az látóidegfő területeit. Az optikai lemez vagy a makula körül a páciens kóros állapotának vizsgálatával ellenőrizheti az RNFL (Retina idegrostréteg), GCL (Ganglion Cell Layer) és RPE rétegek közötti vastagsági térképeket..

Smart Scan technológia mozgásérzékeléssel: A Huvitz egyedülálló Smart Scan technológiájával (SST) ellátott képelemző rendszere teljes és tökéletes Cscan képet készít a pislogás vagy a szem mozgásának észlelésével, így megakadályozza a szkennelési vonal megszakadását a mérés során.

Különféle és hasznos szkennelési minták: 12 különböző szkennelési mód segíti az optimalizált minta kiválasztását és alkalmazását a retina betegségeinek fő tüneteire vagy területére, ismétlődő felesleges munka vagy időpazarlás nélkül.

Pontos elemzés

Pontos szegmentálás és mérés: A patológia állapotának elemzése különböző szempontokból. A teljes elemzés segít egy pillantással áttekinteni az egyes betegek tüneteit, betegségeit és előrehaladását. A normatív adatokhoz viszonyított fő indikátorértékek táblázat és diagram formátumban jelennek meg.

Progresszió a kóros változások nyomon követésére: A páciens OCT-vizsgálata és szemfenéki képe egy pillantással összehasonlítható a szekvenciális mérési eredményekkel az alapvonaltól a jelenig. A múltból a jelenbe való haladás segít elemezni a betegség progresszióját és a kezelési folyamatot. A vastagság, az Enface és az ETDRS minden mérési ponton ráhelyezhető az IR-re vagy a szemfenékre, így az átmenetnek megfelelően megerősíthető az idegrost vastagságának változása is. A rendszer nyomon követési grafikont is mutat, így egy pillantással tanulmányozhatja a változásokat.

Összehasonlító funkció: Összehasonlíthatja és elemezheti egy páciens alapadatait az aktuális adatokkal.

3D modellezés nagy sebességgel és nagy területen: A nagy sebességu, nagy felületu (12 mm x 9 mm) 3D képek segítségével gyorsan és átfogóan elemezheti a retina állapotát. A rétegvastagság térképek is használhatók az ILM-tol az RPE-ig és a rétegek mért felületén a morfológiai változások vizuálisan is igazolhatók.

OU a binokuláris funkció keresztelemzésére: Összehasonlító elemzést nyújt a makula vastagságához, RNFL vastagságához és ONH-hoz (Optic Nerve Head).

Összefoglalás: Monocular-Scan és OCT / Fundus kép. Összefoglaló elemzést nyújt a Macula retina, RNFL, ONH egy pillantással. Segít megállapítani, hogy szükség van-e utóvizsgálatokra vagy sem. A diagnózis után könnyu elmagyarázni az eredményeket a páciensnek.

Részletes riport

A gyors összefoglalástól az egyszeru összehasonlításig és összetett értékeléssel: Készítsen tökéletes jelentést. A riport könnyen olvasható formátumban mutatja a páciens releváns és fontos adatait, valamint igény esetén gyorsan kinyomtathatja a jelentést az elemzési képernyőről. Az elemzési eredmények megtekinthetok a webböngészőn keresztül is és ugyancsak kinyomtathatók különböző típusú jelentésekkel együtt.

Elülső szegmens mérés

Egyetlen komplex rendszer: start és cél egy helyen, így a páciensnek még kényelmesebbé válik a vizsgálat. Az elülso szegmens modul lehetové teszi a szaruhártya vastagságának, szögének és 3D-s képének mérését és elemzését. Ez segíti a felhasználókat a hatékonyabb munkavégzésben azáltal, hogy mind az elülso, mind a hátsó területeket egy helyen tudja megvizsgálni.

Széles csarnok nézet: A szaruhártya és az írisz közötti ACA (Anterior Chamber Angle) mérése lehetové teszi a zárt szögu glaukómás betegek diagnosztizálását és kezelését.

A 9 mm-es nagy felbontású szaruhártya szkennelés objektív képet ad a szemgolyó szerkezetérol. Megjeleníti a mért szaruhártya-vastagság keresztmetszeti képét is.

Szaruhártya vastagsági térkép: A szaruhártya szabálytalanságai, a legvékonyabb pont is azonosítható a szaruhártya vastagságának térképérol, így egy pillantás alatt láthatóvá válik a beteg szaruhártya vastagsága.

Normatív adatbázis és értékelőszoftver segíti a kapott adatok gyors és hatékony feldolgozását:

Kétoldali látóidegfő elemzés:

Kétoldali macula elemzés:

Sokféle és jól használható szkennelési sablonok: 12 féle sablon széleskörű választási lehetőséget kínál a legfontosabb retinális területek gyors és alapos vizsgálatára.

Látóidegfő progresszió követés és látóidegfő összehasonlítás funkció:

Kiváló minőségű fundusfotók a HOCT-1F típusnál:

Angiográfia:

Műszaki adatok:

Műszaki adatok:

OCT

Felbontás (in tissue) Z: 6um, XY: 20um. A scan tartomány: 68kHz
Szkennelési tartomány: [Fundus] X:3-12mm, Y:3-9mm, Z: 2.1mm. [Cornea] X,Y:3-6mm
3-D Acquisition idő: 1.1s (Fastest mode, A512 x B96)
Min. pupilla átmérő: Ø 2.5mm
Fényforrás: SLD 840nm
Optical power at cornea < 750uW
Scan sablonok: Macular Line, Macular Cross, Macular Radial, Macular 3D, Disc Circle, Disc Radial, Disc 3D

FUNDUS

Színes kamera, 12MP felbontással. FOV 45°
Min. pupilla átmérő: Normal: Ø 4mm. szűk pupillás módban: Ø 3.3mm
Flash LED. Felbontás (on fundus) Center : 60 lines/mm or more
Middle (r/2) : 40 lines/mm or more. Middle (r) : 25 lines/mm or more
Dioptria kompenzáció: teljes tartomány: -33 to +35D / -13 to +13D with no compensation lens, -33 to -12D with minus compensation lens, +9 to +35D with plus compensation lens

KÖZÖS JELLEMZŐK:

Munkatávolság: 35 mm
LCD méret 12.1’’, Felbontás 1280×800
Fundus surface imaging NIR/phase fundus, FOV : 40° x 30°
Belső fixációs fény: LED
Horizontális mozgás 70mm (előre-hátra) / 100 mm (jobbra-balra)
Vertikális mozgás 30 mm
Álltartó mozgás 60 mm, motoros
Auto alignment X,Y for positioning, Z for working distance
Auto focusing Diopter Adjustment for focusing
Network DICOM file support
Power supply AC 100 to 240V ±10%
Méretek / Súly 330(W)x542(D)x521(H) mm / 30kg

Elülső szegmens modul (opcionális)
Scan patterns: Anterior Line, Anterial Radial, Anterior 3D.
Software Analysis: Corneal Layers, Thickness map, Thickness & Angle