Ipari rendszerek

Perfection of technology – Nidek Industrial Systems

A Nidek 1988-ban kezde meg a sablon nélküli lencsecsiszoló berendezések fejlesztését.
Két évvel később mutatta be  az első letapogatós csiszológépet, az LE-8000-et.
Azóta is folyamatosan és elkötelezetten kutatják a legjobb megoldásokat,
a legtökéletesebb technológiákat és a felhasználó számára legkényelmesebb
munkavégzést biztosító eljárásokat.

Professzionális megoldások az igazán profiknak, a 1212 rendszerek

A NIDEK ipari rendszerei extrém pontosak, megbízhatóak, robosztusak és megfelelnek mindenféle méretű ipari csiszolólaboratórium követelményeinek. Hogy megfeleljünk az összes felhasználó minden igényének, különféle konfigurációs összeállítások közül választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. A szárazon csiszoló Xtrimer SE széria vagy a „hagyományos” SE-9090 különféle kivitelei, valamint a 1212-es szériák akár többféle robotkaros kiszolgálással (RHU sorozatok), többgépes kombinációban is.

AES ipari robotkaros széria: AES-1000, AES-1212, AES-1500, AES-2000

Rugalmasan alakítható, moduláris rendszer, mindenféle felhasználási környezetbe könnyen adaptálható.
Kombinálható a következő egységekkel

az SE-9090, Supra, Supra L, SE-1212, SE-1212 Lite,

AHM-1000, AHM-1212,

ICE-900, ICE-1200, ICE-1212,

LT-980, LT-1200, LT-1212


Me-900, ME-1200, ME-1212 egységekkel.

Nagy hatékonyságú ipari robot rendszer

Az AES-1000 és 1212 robotkaros rendszerrel is elérhető: az RHU-1500S tálcás kiszolgáláshoz.
Az optimális kombináció az SE-9090 kipróbált technológiája az AHM-1000 Supra 3D fúróegységgel és a RHU-1500 roborkarral együtt. Ezek egy igazán megbízható és költséghatékony megoldást kínálnak a nagyforgalmú becsiszolóműhelyek mindennapos igényeinek kiszolgálására.
# Nagyfokú alkalmazkodás mindenfajta igényekhez
Ez a rendszer nagyfokú variációt kínál mindenfajta csiszolási igény kielégítésére. Kis helyszükséglete miatt nem igényel nagy területet.
A rendszer egységei:

NIDEK SE-9090 / Supra / Supra L / 1212 – Lite ipari csiszoló

A NIDEK rendelkezik az egyik legfejlettebb ipari csiszolóegységgel, amelyet speciálisan a nagy darabszámmal dolgozó műhelyek részére fejlesztettek ki. Több, a világ vezető becsiszolóműhelyei által igazolt rekorddal is rendelkező rendszer. Ennek az alapja a NIDEK páratlan technológiája.
Az SE-9090 Supra egyidejűleg méri a lencse mindkét oldalát a gyorsabb műveleti sebesség érdekében. Az SE-9090 automata éllehúzással és éllehúzás polírozással rendelkezik, így a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz!
Ultragyors csiszolás a dupla csiszolókorongos, két tengelyes rendszernek köszönhetően
A dupla csiszolókorongok nemcsak gyorsak, hanem óvatosak is a 7 fokozatban beállítható előtolásnak köszönhetően.

NIDEK AHM-1000 Supra fúróegység

Az AHM-1000 Supra automatikus 3D fúrási és nútmarási funkciókkal rendelkezik.
Az RHU-1500-zal és az SE-9090 Supra egységgel kombinálva automatikus és folyamatos lencse megmunkálást tesz lehetővé futószalagos vagy tálcás kiszolgálás esetén is.
Automata 3D furatkészítés illeszkedve a lencse felületi görbületéhez. Kiváló nútmarás szögbe álló funkcióval. 10.4” LCD érintőképernyő a könnyű használatért.

NIDEK ICE-1212 letapogató-feltűző egység
Fejlett technológia, meggyőző eredményekkel. Rendkívül pontos keretletapogatás, stabil feltűzés. Intuitív képernyő a gyors tanulásért és a könnyű használatért. Az ICE-1212 megbízható és strapabíró partner a mindennapi munkában. Az új letapogatóegység a nagy görbületű keretekkel is könnyedén megbírkózik. Mindezt adaptív
sebességgel és még nagyobb pontosággal teszi.
Automatikus formaszkennelés és furatpozíció felismerés is segíti a felhasználót a stresszmentes munkavégzésben. Keret és demolencse letapogatása, forma és furat optikai szkennelése. Forma és furatszerkesztésre alkalmas, automatikus feltűzéssel és dioptriamérő funkcióval. Automatikus 3 dimenziós letapogató egység a keret oldalankénti 1000 pontos letapogatásához. A csekély mechanikai erő biztosítja a vékony keretek torzulásmentes tapogatását. Érintőképernyős kezelés a gyors és pontos munkához. Formaszerkesztési lehetőség. Forma és furat optikai szkennelése automatikus tengelykompenzációval. A furatok/bemarások kézi továbbszerkesztésére is alkalmas. Motoros, automatikus feltűzés. Automatikus lencse mérési és feltűzési funkció. 4 különféle lencsemérési üzemmód a szemüveglencse típusának megfelelően. Az automatikus lencsefeltűzés mindig stabil és pontos az újratervezett lencsetámasztó karoknak köszönhetően. Színes, nagyfelbontású LCD érintőképernyő: A 8.4”-es képernyő valós méretben jeleníti meg a lencseformát és a feladat paramétereit. Könnyen értelmezhető ikonok segítik a gyors és pontos munkavégzést.

ADS-2200, AES-2200 szériák

Lépjen be egy új világba a Nidekkel!

Az ADS-2200 szárazcsiszoló rendszer a kétkaros RHU-2200D kiszolgáló robotból és 2 darab Xtrimer SE-1-ből áll. Az AES-2200 pedig az RHU-2200 robotkarok és 2 darab SE-9090 Supra / Supra L kombinációja. A  NIDEK ipari rendszerei óriási előnyöket kinálnak Önnek, amennyiben egy innovatív és hatékony laborrendszert kíván üzemeltetni. Ezek az egyedülálló tulajdonságú gépek új szintre helyezik a ipari rendszerekkel szemben támasztott követleményeket és minden elvárható igényt kielégítenek.

A NICS (Nidek Intelligent Conveyor System) segítségével több, mint 1600 feladat végezhető el 14 óra alatt. (4 darab AES-2200 esetén)

Figyelemre méltó a dupla karos rendszer lencsekezelési sebessége, amely rendkívüli megbízhatósággal párosul.

A NICS (Nidek Intelligent Conveyor System) kiépíthető zárt körben is vagy összekapcsolható a műhely vezérlő szoftverével is. Nincs szükség komplikált szerverrendszerek konfigurálására vagy különböző perifériák csatlakoztatására. Az alacsony bekerülési költség hozzájárul a könnyebb korszerűsítéshez és maximalizálja a hatékonyságot.