OCULUS próbakeretek

ÚJDONSÁG! OCULUS UNIVERZÁLIS PRÓBAKERET „UB-6”

A legújabb PRÓBAKERET Németországból. Az etalonnak számító UB-4 újragondolt, továbbfejleszett változata. Egyedülálló ergonómia és könnyedség, kimagasló használati érték. 6 pár, 38 mm-es standard próbalencse helyezhető bele, 4 előre, 2 hátra.
Lineáris vagy cirkuláris polárszűrővel polateszt vizsgálatokhoz különösen ajánlott.

OCULUS 42500 SPECIÁLIS PRÓBAKERET „UB-4”

Világosszürke könnyűfémből és műanyagból készült kék gumírozott jelzésekkel. 5 pár lencse illetve kiegészítő helyezhető be egyidejűleg, 3 pár előre és 2 pár a keret mögé. A PD külön beállítható jobb és baloldalon, 46 mm ↔ 80 mm között. Orrnyereg támaszték magassága és szöge is állítható, tartozéka egy kis méretű orrnyereg is, mely a gyermekszemészeti alkalmazásokat könnyíti meg. A szárak hossza és szöge állítható. Standard 38 mm-es külső átmérőjű próbalencsékhez. Igényes munkához, binokuláris polarizált ábrás vizsgálatokhoz javasolt.

OCULUS 45880 POLARIZÁCIÓS SZŰRŐ UB-4 próbakeretekhez.

Javasolt alkalmazási területe az igényes kétszemes együttlátási vizsgálatok polarizált ábrákkal. A szűrők a próbakeretre felhelyezhetőek, ki- és behajthatóak, így a monokuláris vizsgálat során nem zavaróak. Forgatással a polarizáltsági irány váltható. 45°-135° polarizációs irány. Speciális kivitel: 45881 analizátor, amely polarizáltsági iránya 90° – 180°

OCULUS 42100 STANDARD UNIVERZÁLIS PRÓBAKERET „UB-3+”

Fekete színű, könnyűfémből és műanyagból készült. 5 pár lencse illetve kiegészítő helyezhető be egyidejűleg, 3 pár előre és 2 pár a keret mögé. A PD külön beállítható jobb és baloldalon, 48 mm ~ 80 mm között. Orrnyereg támaszték magassága és a szöge is állítható. Oldalt V. D. skálával ellátott. A szárak hossza és szöge állítható. A mélyre elhelyezett zsanérok felett a lencsék könnyen elhelyezhetők. Standard 38 mm-es külső átmérőjű próbalencsékhez.

OCULUS 45851 POLARIZÁCIÓS SZŰRŐ

Az UB-3 (42180) próbakeretre illeszthető a 45851-es analizátor. Ez a polarizált előtét nem hajtható félre, felhelyezés után csak a két oldal polarizációs iránya váltható forgatással. Polarizációs irányok: 45° – 135°.

OCULUS 42488 STANDARD PRÓBAKERET GYERMEKEKNEK

Szürke színű, könnyűfémből és műanyagból készült „félkeret”. Elsősorban gyermek vizsgálatokhoz ajánlott. A félkeretes kialakítása miatt a lencsék gyorsan cserélhetők benne. 3 pár lencse illetve kiegészítő helyezhető be egyidejűleg. Az orrtámasz magassága valamint a PD-je (54-58 mm között) állítható. A szárak hossza állítható. Standard 38 mm-es külső átmérőjű próbalencsékhez.

OCULUS 42588 STANDARD PRÓBAKERET GYERMEKEKNEK

Szürke színű, könnyűfémből és műanyagból készült „félkeret”. A félkeretes kialakítása miatt a lencsék gyorsan cserélhetők benne. 3 pár lencse illetve kiegészítő helyezhető be egyidejűleg. Az orrtámasz magassága valamint a PD-je (59-67 mm között) állítható. A szárak hossza állítható. Standard 38 mm-es külső átmérőjű próbalencsékhez.